maandag 2 augustus 2021

Driedaagse zeiltocht met Dory: dag 1 Lelystad - Enkhuizen

Tocht: 21 mijl
Totaal:  106

Vandaag vroeg uit de veren, want de grote auto moest nog even nieuwe banden, en de kinderen wilden daarmee vroeg naar Delft om Sam zijn nieuwe kamer te gaan poetsen (doen ze anders nooit!!!). Dus wij maar met de kleine tuf-tuf naar de haven. Volle weekendtassen en wat proviand om een meerdaags tochtje te maken. Eerste stop: Buyshaven in Enkhuizen. Daar voelden we de eerste keer ons meteen thuis, de havenmeester is uiterst vriendelijk, de haven is niet te groot en massaal, en je loopt in 10 minuten naar het centrum. Windverwachting was 3bft maar al zeilende hoorden we dat dit naar 3 a 4 kon gaan. En eenmaal midden op het IJsselmeer, ter hoogte





van Lemmer trok de wind toch even flink aan. Net daarvoor al het eerste rif in het grootzeil, maar de flinke schuimkoppen waren flink aanwezig. Dit was toch even 5 bft, dus om relaxed te blijven zeilen ook de genua maar een beetje ingerold......schuif ik bij het inrollen net met mijn rechter rib op de rand van de kuip.....blauwe plek en zo'n heerlijk pijnlijke onder rib.


Maar los van dat alles, was het heerlijk zeilweer, en met flinke snelheid zeilden we naar Enkhuizen. Net voor de kleine bui waren we binnen. 

Van die paar uur zeilen (4.5 uur) wordt je lekker rozig, dus na het opruimen even een biertje en vooral lekker niks doen. Daarna nog even Enkhuizen in om te genieten van een welverdiende Trappist en een heerlijk maal bij de Herberg de Compagnie. Uiterst vriendelijke bediening, en een heerlijke sate.

Dat wordt lekker slapen straks. We hebben lekker 21 mijl gezeild, op naar de volgende 20.000


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Varen 2023

  11 juni met Marieke 22 mijl rondje Ijsselmeer 3 juni met Maarten 20 mijl Richting Urk...Genua ging niet in dus maar terug