dinsdag 3 augustus 2021

Driedaagse zeiltocht met Dory: dag 2 Enkhuizen - Hoorn

Tocht: 12 mijl
Totaal: 118 

Met een prachtig zonnetje was het wakker worden in de oh zo fijne Buyshaven te Enkhuizen. Tegenover ons lag een schip met 4 katten aan boord, die heerlijk rustig op de boot lagen alsof ze niks anders gewend waren, erg bijzonder om te zien.
Na het overheerlijke ontbijt (de bakker brengt de bestelde broodjes in de haven) en nog lekker even koffie drinken in de kuip was het tijd om naar de sluizen te varen. En ja hoor....."Heinz" wilde perse voor met zijn gehuurde net iets te grote jacht. Als een spreekwoordelijke olifant in de porseleinkast banjerde hij door de al bijna vol liggende sluis, zonder om te kijken of rekening te houden met Jan (what's in the name) en alleman. Gelukkig ging het zoals zo vaak allemaal weer net goed.





En met een fijn windje ging het richting Hoorn. Genietend van de rust en de mooie Hollandse uitzichten.

 Links en rechts donkere wolken en buien, maar wij voeren heerlijk in het zonnetje.....en zo ging het van 4 naar 3 naar 2 knopen per uur, tot het na 6 mijl varen helemaal wind stil was. Tja dan maar op de motor naar Hoorn, waar we eerst dochterlief (normaal gesproken matroosje Joosje) met goede vriendin op de thee hadden, en daarna mijn lieve zus op een terrasje na lange tijd weer spraken.

We kenden Hoorn niet, maar zo er doorheen wandelend is het een leuk plaatsje. Een mooie oude Zuiderzeehaven.

12 mijl gevaren, op naar de volgende 20.000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Varen 2023

  11 juni met Marieke 22 mijl rondje Ijsselmeer 3 juni met Maarten 20 mijl Richting Urk...Genua ging niet in dus maar terug