vrijdag 28 mei 2021

Grote poetsbeurt en even uitproberen


Tocht: 3.5 mijl 
Totaal: 3.5 mijl

Op vrijdag, na het nakijken van de examens van al mijn leerlingen, ben ik met Joosje nog even naar Dory gegaan. Schrobbers, emmers en zeep, want er was nog al wat viezigheid op de boot. Na een dik uur (of 2) poetsen, schrobben, soppen, en afspoelen, zag ze er toch al een stuk mooier en schoner uit. Joosje maakte voor Marieke en mij de dekbedden op zodat we meteen met de boot er van door konden.

Terwijl ik nog wat rommelde met kleine klusjes ging Joosje nog even leren voor haar tentamen week....maar al snel kwam de vraag of we nog even konden varen. Dus motor starten (dat ging gelukkig erg vlot na de winter, en de goed uitgevoerde winterbeurten van Jachtservice Flevoland) en snel even het IJsselmeer op. Zeilen hijsen (dat ging met het grootzeil nog even moeizaam want de reeflijnen waren nog niet soepel doorgezet) en varen maar. Gewoon even een klein stukje tot aan de volgende haven, en weer terug voor de wind. Maar even het gevoel van vrijheid, zonder stress. Dory gaat lekker met de wind.

En na afloop natuurlijk even een borrel bij Gusto in de haven (ja dochter is 18 plus dus dat mag !!!)

De eerste 3.5 mijl zitten erop. 

Vanavond lekker met Marieke ontstressen hier in de haven, en morgen samen naar Monnickendam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Varen 2023

  11 juni met Marieke 22 mijl rondje Ijsselmeer 3 juni met Maarten 20 mijl Richting Urk...Genua ging niet in dus maar terug