woensdag 11 augustus 2021

Een driedaags verhaal met een staartje....


Tocht: 15 mijl
Totaal: 150
 
Na drie heerlijke dagen vorige week op het water maar wel door een oerwoud aan waterplanten varen, was het vandaag even tijd om te kijken of Dory daadwerkelijk van het bos verlost was van het onderwater onkruid. Een van de tips van de havenmeester was om een paar keer heen en weer te varen....maar op wat loskomende sprieten na, bleef het log varen, en haalden we amper 3.5 knopen met de motor op flink vermogen. 






Gelukkig was daar Camiel, dezelfde havenmeester, met tip twee, en die wel even tijd had om Dory in de takels te hangen....en dat was maar goed ook. Los van de meegenomen waterlianen, was ook de schroefas behoorlijk omwikkeld met het vervelende fonteinkruid. Met een paar scherpe messen alles verwijderd, en na een kwartier lag ze al weer in het water...... meteen maar even de zeilen gehesen.

 

Dat was even heerlijk toeven. Met een rustig windje, een snelheid steeds boven de 5 knopen, richting de Trintelhaven, en weer terug. Gewoon genieten van het kabbelen, het water en elkaar.



15 mijl gevaren, op naar de volgende 20.000 en komende dagen even lekker genieten waar de wind ons brengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Varen 2023

  11 juni met Marieke 22 mijl rondje Ijsselmeer 3 juni met Maarten 20 mijl Richting Urk...Genua ging niet in dus maar terug